Dit jaar waren er ruim 2000 Amerikanen naar Amsterdam gekomen om de 22e cannabis cup te vieren. Er was een expo met allerlei leuke standjes en een hoop rook. Een goed moment om eens kennis te maken met bezoekers van deze show. Als lokkertje zette ik een verdamper van Evert (De Rolls), neer in de lounge van het Bulldog hotel. De Bulldog legde er wat zakjes wiet bij en nu maar kijken wat voor volk erop af komt.

Wernard Bruining, Tiel 30 november 2009.
www.mediwiet.nl

Faisal, 27, werkt als barman bij Anyday, the best coffee shop in town. “De sfeer is dit jaar bijzonder goed in de stad. Goed geklede, zelfbewuste klanten. De rugzaktoeristen zijn er nog wel, maar in veel kleinere groepen. Zal te maken hebben met de crisis, maar ook dat wiet in de desbetreffende landen makkelijker te krijgen is, daar hoef je niet helemaal meer voor naar Nederland”.

Onbekende (oosteuropese?) touriste, stoof als eerste op de Verdamper af nam enkele flinke hijsen, “hmmmm, yes I like this!” En weg was ze weer.

Josh, 27 jaar USA. “Amsterdam is a small beautiful city. I feel very welcome here, and safe! I can understand now why so many people want to live here”.

Guiseppe Rosso, 24, Italië. “I dot speak very good English, sorry!” Neemt een teug en nog een en dan: “wow, yes,yes, very good, excelent! Soft and light, nice high, I like yes, I like Amsterdam to!”

Jason, 23, VS. “This is my First visit to the Netherlands and my First High Times Cannabis Cup. Things over here are still a lot different that the in the States. The weed over there is usually not very good. For good quality you pay about $120,- for just 7 grams. The good thing is that weed is available everywhere … in the US!”

Ian Kuyt, 25, NL Rookt vanaf zijn 17e. Gebruikt cannabis medisch, heeft een lever cirose opgelopen door overmatig medicijngebruik. Gebruikt nu geen medicijnen meer, alleen wiet, voor de eetlust, levenslust, de lol en creativiteit. Kwam in koffie en dromen in Den Haag voor het eerst in contact met een verdamper en heeft er gelijk een zelf aangeschaft, pure noodzaak voor mij zo’n ding thuis!

Jim Zielinski, 42 NL. Manager Bulldog Hotel. Neemt toch maar een paar trekjes: “mooi ding zo’n verdamper, we moeten zo’n ding ook hier in de Bulldog lounge instaleren. Belangrijk is wel dat het personeel dan goed geïnstrueerd wordt over hoe het ding werkt en wat je over het gebruik aan klanten duidelijk moet maken. Ben zelf niet zo’n frequente roker, kan me dat in het dagelijkse verkeer hier ook niet zo goed permitteren, je moet alert blijven hé

Kevin, 29 rookt sinds zijn 16e, USA. “Came here with my brother Jason. Amsterdam? I love it! Could not be any better. The HT Cannabis Cup? I love it! Friday I will have to go home, but I will be back, for sure!

Mario, Spain, 36, begon te blowen op zijn 14e. Doet de PR voor een aantal mega disco’s in Spanje. Is zelf een mega blower! Staat in Anyday rustig een uur lang achter elkaar in zijn eentje te verdampen. Bezocht als jurylid van de HT Cup op één dag 27 coffeeshops, kreeg soms gratis, kocht meestal wat en soms niet als de kwaliteit hem niet aanstond. Weet alles van wiet want is thuis zelf al 15 jaar een toegewijd teler. Vind Spaanse wiet beter, “die is gekust door de zon en daardoor beter, psycho actiever!”

Mario Othello, 23, Italie en dan wel Napels hé? “What a great machine!” Heeft last van astma, blowt daar voor regelmatig wat wiet. “Met de verdamper heb ik geen enkel ademhalingsprobleem, lekker zacht en je kan alles heel goed proeven”.

Nicole, 20, USA. Blowt sinds haar 13e. “Amsterdam is so beautiful, interesting people, great atmosphere!” Is hier voor de eerste keer en dan met name voor de High Times Cannabis Cup. Blijft nog enkele dagen en reist dan verder naar Parijs.

Raquel Cesar, Brazil, 40 rookt sinds haar 20ste of zo. Eerste keer in Amsterdam, blijft hier twee weken. “Crazy city, beautifull, but crazy. Hmm verry sweet, thank you very much, by!”

Wernard Bruining, 59, cannabist sinds zijn 18e. Gebruikt nu sinds enkele maanden zelfgemaakte wietolie en kwam zo van zijn te hoge bloeddruk af. “Dat is een ziekte waar niet echt een remedie voor bestaat, ja, hardlopen en pillen slikken van de dokter, maar daar werd ik doodmoe van en die liggen dus inmiddels in de vuilnisbak”.

Bret Kantola, official medical marihuana grower in Colorado, USA. Question: how soon will the anti-marihuana wall fall? “In my state Colorado, in just the past 100 day’s, 60 new cannabis outlets opened up! Prohibition is over before you know it!”

Wernard Bruining

Wernard Bruining

Wernard Bruining bedacht 2009 het concept van verdunde wietolie en in 2013 introduceerde hij verdunde CBD olie in Nederland. Tegenwoordig wordt verdunde CBD-olie overal te koop aangeboden, compleet met wietblaadjes op het etiket. Wietolie maakt zelfzorg wel heel eenvoudig en dat reduceert dan weer het aantal bezoekjes aan een huisarts.

In 2022 introduceerde Wernard Wondere Wietolie. Een mengsel van 20 ml CBD olie en een druppel THC die 500x verdund wordt. Van dit mengsel is slechts een druppel WWW in de ochtend meestal genoeg voor een hele dag minder last van pijn, ADHD, Tourette, Tremor en nog veel meer. Wietolie is extreem veilig, nauwkeurig te doseren en aan cannabis is in 10.000 jaar nog nooit iemand overleden.

Je kunt zijn 4 websites en 3 FB pagina’s vinden op www.mediwiet.nl