Door Wernard Bruining, Tiel, 7 januari 2009

Nu we in Nederland en Europa zelf onze eigen wiet verbouwen is het nog maar een kleine stap om er ook hash van te maken en je weet; eigen hash smaakt altijd het beste!

Je kunt de hash maken van verkruimelde toppen, maar ook van de kleine topjes, afknipsels en het bladafval. Belangrijk is dat het materiaal goed droog is, fijngemaakt en zoveel mogelijk vrij is van takjes e.d. De hars die op het materiaal zit laat makkelijker los als het koud is, de olie krimpt dan en wordt als het ware bros. Daarom kun je het materiaal het beste in de diepvries koelen. De pollinator van TOPzeef is klein genoeg om in een ijskast te plaatsen zodat ook het draaien bij lage temperatuur kan gebeuren.

Benodigdheden voor hash maken:

– Wiet, toppen of bladafval.
– Een pollinator, te koop bij Topzeef (www.topzeef.com), in dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van het kleinste model van Topzeef TPZF6.
– Natuurlijk cellofaan, geen plastic! Verkrijgbaar bij topzeef.

Je kunt natuurlijk cellofaan onderscheiden van gewoon plastic door voorzichtig aan een hoekje te likken, als het smaakt naar postzegels en omkrult is het natuurlijk materiaal,. Voordeel van dit materiaal is dat het ademt, zodat de hetestoom in de hash kan doordringen, ook kun je het eenvoudig plakken met wat vocht of speeksel.
Krantenpapier in handzame stukken geknipt.
Een schaar en een stukje karton dat je als mal kunt gebruiken.
Een oude koekenpan waarvan het niet erg is als je deze voor eten bereiden voorgoed onbruikbaar maakt.

Foto 1.

Koel de wiet én de pollinator. Doe een kleine hoeveelheid van 150 gram gekoelde wiet in de trommel van de pollinator.

Foto 2.

Plaats de polinator in de ijskast en laat deze ongeveer een uur draaien. Je kunt ook korter draaien, b.v. een half uur, je krijgt dan minder poeder, maar wel van een hogere kwaliteit. Als je langer draait als een uur krijg je vooral veel blad in poeder en dat smaakt minder en is ook minder potent.

Foto 3.

Verzamel het poeder

Foto 4.

Knip uit het karton een plaatje van de maat die je wilt gaan gebruiken.

Foto 5.

Wikkel het cellofaan om het karton in enkele lagen. Plak het zakje dicht met wat water of speeksel

Foto 6.

Vul het zakje met hasjpoeder en plak het dicht. Zorg ervoor dat het een lekker dik zakje wordt, want het poeder slinkt behoorlijk tijdens het persen.

Foto 7.

Neem enkele vellen krantenpapier, knip die op maat en leg ze in water. Neem telkens een nat velletje en wikkel het zakje er strak in. Verpak het zakje meerdere malen strak in het natte krantenpapier.

Foto 8.

Leg het natte pakje in een oude koekenpan en bak het zachtjes gaar. Draai het pakje regelmatig om en ga hiermee door tot het papier aan de buitenzijde begint te blakeren.

Foto 9.

Rol het pakketje daarna stevig met een roller of een lege fles, leg er een plankje op en ga erop staan. Je kunt het natuurlijk ook met een autokrik persen. De combinatie van hitte en druk zorgt ervoor dat de hash bolletjes openbarsten, de olie gaat vloeien en alles een geheel wordt.

Foto 10.

Leg het pakje daarna nog een nacht onder een zwaar gewicht, zoals een wasmachine. De olie blijft dan vloeien en je plakje krijgt een mooi egaal glanzend oppervlak.

Foto 11.

Verwijder het papier en het cellofaan en je ziet je eigen plakje verschijnen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasj kun je het beste puur roken. Mijn favoriet is natuurlijk de Verdamper van Evert, je ziet mij op de foto 12 lurken aan de “Rolls onder de vaporizers”! Zónder tabak uiteraard, maar wél met een beetje wiet, anders slibt het filter dicht van de olie.

Enjoy!

www.mediwiet.nl

 

Wernard Bruining

Wernard Bruining

Wernard Bruining bedacht 2009 het concept van verdunde wietolie en in 2013 introduceerde hij verdunde CBD olie in Nederland. Tegenwoordig wordt verdunde CBD-olie overal te koop aangeboden, compleet met wietblaadjes op het etiket. Wietolie maakt zelfzorg wel heel eenvoudig en dat reduceert dan weer het aantal bezoekjes aan een huisarts.

In 2022 introduceerde Wernard Wondere Wietolie. Een mengsel van 20 ml CBD olie en een druppel THC die 500x verdund wordt. Van dit mengsel is slechts een druppel WWW in de ochtend meestal genoeg voor een hele dag minder last van pijn, ADHD, Tourette, Tremor en nog veel meer. Wietolie is extreem veilig, nauwkeurig te doseren en aan cannabis is in 10.000 jaar nog nooit iemand overleden.

Je kunt zijn 4 websites en 3 FB pagina’s vinden op www.mediwiet.nl