Voor het maken van een flesje wietolie van 10cc heb je nodig:

Babyfles (HEMA)
Babyflesverwarmer (b.v.Marktplaats.nl)
1 luchtpompje (aquariumwinkel)
15 gram fijngemaakte wiet
300 cc alcohol 95% te koop in iedere supermarkt in België
(of gebruik 600 cc gewone Wodka van 50%)
Pipet flesje met druppelaar (Plaza33.nl)
Groot glas of glazen pot
Nylon sokje (Supermarkt)
Aluminium buisje (10-8 mm. ijzerwaren Praxis))
Lange dessertlepel (Blokker)
Trechtertje
Olijfolie, biologische olie is uiteraard het beste
Eventueel een digitale keuken weegschaal

Doe de wiet in het sokje en knoop dat dicht

Vul het grote glas met 300 cc. alcohol van 95%.Dat is dus 20 keer het gewicht aan wiet, als je wodka gebruikt met slechts 50% alcohol gebruik dan 40 keer het gewicht, dus 600 cc. Laat de wiet ongeveer 15 minuten in de alcohol weken en beweeg het zakje regelmatig als een theezakje heen en weer.

Wring het sokje goed uit en spoel het eventueel na met nog wat schone alcohol.

Schuif het luchtslangetje in het aluminium buisje. Zonder buisje kan ook, maar alcohol en hitte lossen op den duur de weekmakers in het plastic slangetje op. Het is dus beter om een aluminium buisje te gebruiken. Knip het topje van de speen af en schuif het buisje daar doorheen. Zorg dat de lucht rondom kan ontsnappen. Het speentje voorkomt dat er spetters olie in het rond gaan vliegen.

Giet de nu groene alcohol over in het baby flesje.

Zet het flesje au bain Marie in het verwarmertje en zet het aan evenals het luchtpompje. Zorg voor afdoende ventilatie, dusdanig dat je de alcohol damp nauwelijks kunt ruiken. Het is maar weinig alcohol die je verdampt en dan nog verspreid over enkele uren maar enige voorzichtigheid is nooit weg.

Na enkele uren verdampen blijft onderin het flesje ongeveer 2 gram pure wietolie achter als je bent begonnen met 15 gram wiet. De alcohol zelf verdampt vrij snel, het water duurt wat langer. Als je wodka indampt is ruim de helft van de vloeistof water. Het water ziet eruit alsof je een vieze asbak hebt uitgewassen. Laat het verdampen net zolang doorgaan tot je schone olie overhoudt.

Vul het pipetflesje van 10 cc met olijfolie (voor de juiste hoeveelheid) en giet dat in het babyflesje. Meng de olijfolie en de wietolie met een lange dessert lepel terwijl het flesje nog in de verwarmer staat. Als de olie warm is gaat het mengen het beste, roer gedurende 5-10 minuten. Giet de olie over in het pipetflesje, gebruik daarvoor desnoods de trechter want zonder trechter overgieten vergt enige handigheid. Natuurlijk is het zo dat je een verschillende opbrengst kunt krijgen aan pure wietolie afhankelijk van de gebruikte wiet. Je kunt immers toppen gebruiken maar ook kleine topjes, afknipsels en blad alleen komt daar minder olie vanaf. Wil je dat meten weeg dan het flesje voor en na het proces, het verschil in gewicht is de pure wietolie. Voeg 4 keer die hoeveelheid aan olijfolie toe om een 5x verdunning te krijgen.

Gebruiksaanwijzing.

Je kunt de olie gewoon op kamertemperatuur bewaren als je haar dagelijks gebruikt. Wil je de olie langere tijd bewaren doe het flesje dan in de ijskast.
Als je een flesje lang laat staan zul je zien dat er zich een bezinksel kan vormen. Daarom voor gebruik flesje ondersteboven houden en goed schudden. Het pipetje enkele malen vullen en weer leegknijpen
Neem 1-2 druppels 1-3 keer per dag onder de tong, staande voor de spiegel zodat je de druppels goed kunt tellen. De olie werkt in 10 minuten en blijft 4-5 uur werkzaam. Wiet olie geeft een ontspannend effect, het geeft evenwicht en balans. 10 druppels in een warm bad geeft een heerlijke lichamelijk ontspanning.

Wernard Bruining, Tiel, 10-10-2010

www.mediwiet.nl

Wernard Bruining

Wernard Bruining

Wernard Bruining bedacht 2009 het concept van verdunde wietolie en in 2013 introduceerde hij verdunde CBD olie in Nederland. Tegenwoordig wordt verdunde CBD-olie overal te koop aangeboden, compleet met wietblaadjes op het etiket. Wietolie maakt zelfzorg wel heel eenvoudig en dat reduceert dan weer het aantal bezoekjes aan een huisarts.

In 2022 introduceerde Wernard Wondere Wietolie. Een mengsel van 20 ml CBD olie en een druppel THC die 500x verdund wordt. Van dit mengsel is slechts een druppel WWW in de ochtend meestal genoeg voor een hele dag minder last van pijn, ADHD, Tourette, Tremor en nog veel meer. Wietolie is extreem veilig, nauwkeurig te doseren en aan cannabis is in 10.000 jaar nog nooit iemand overleden.

Je kunt zijn 4 websites en 3 FB pagina’s vinden op www.mediwiet.nl