De war on cannabis loopt op zijn eindje en zoals in iedere oorlog is de verliezende partij bereid om nog snel even de meest gruwelijke maatregelen uit de kast te halen om te proberen het tij te keren. Het sociale klimaat zal dus de komende jaren nog een stukje onprettiger worden in Nederlandje. Een kleine update:

Toen Duitsland aanvoelde dat het de eerste wereldoorlog ging verliezen wierpen ze gifgas in de strijd. In de tweede wereldoorlog vielen in het laatste jaar evenveel slachtoffers als in alle vier voorgaande jaren. De SS slachtte nog snel even alle overgebleven gevangenen in concentratie kampen af en Hitler beval de totale vernietiging van de Duitse infrastructuur. Als de oorlog verloren was, dan moest maar gelijk alles “kaput”.In Berlijn trokken speciale groepen van de SS rond die iedere mannelijke burger die niet gewapend was en dus meedeed met de strijd zonder veel omhaal executeerden of ter plekke ophingen. In de nadagen van de Vietnam oorlog gebruikten de Amerikanen agent orange, een gif om oerwouden te ontbladeren met als gevolg dat tot op de dag van vandaag duizenden kinderen in Vietnam mismaakt geboren worden. Het gif doodde tot nu toe 400.000 mensen en zorgde voor 500.000 mismaakte kinderen!

In de verloren “War on Cannabis”zien we dezelfde mechanismen. Politie in Amsterdam verspreid sinds kort kleurige folders waarin burgers worden opgeroepen om hun buren aan te geven als ze ook maar iets verdachts zien of ruiken, want zoals bekend cannabis gebruikers die stinken hé? U kunt anoniem bellen en wij komen áltijd en direct, staat er wervend. Geen hond die zich realiseert dat dit betekend dat politie dus nóg minder tijd over heeft voor de bestrijding van de gewone misdaad. Nu al is het oplossing percentage van misdaden in Nederland gezakt naar 15% ! Het valt te verwachten dat dit nog slechter gaat worden, het aantal inzetbare agenten wordt de komende jaren nog minder door bezuinigingen en politie heeft straks nóg minder tijd voor de brave burger want ze heeft het o zo druk met de bestrijding van die o zo gevaarlijke wiet teelt. Een korpschef in Brabant stelde laatst in een interview dat zijn korps ongeveer de helft van de tijd bezig is met cannabis bestrijding!

En de brave burger dan? Die denkt; “ wacht maar straks stem ik lekker Wilders”, om zo van de regen in de drup te komen. Want als Wilders komt dan zal de overheidsrepressie naar ongekende hoogte stijgen! Nederland is nu al het land met de meeste telefoontaps ter wereld. Politie mag straks van Wilders ongehoorzame burgers in de knie schieten en criminele mens soorten met een verkeerde (Noordafrikaanse) raciale achtergrond oppakken en het land uitzetten. Terug naar het land waar hun opa ooit vandaan kwam, dat zal ze leren!.
Dat recent onderzoek uitwees dat jongeren van puur Nederlandse afkomst in verhouding méér en vooral zwaardere misdaden plegen dan hun Marokkaanse leeftijd genoten blijft onderbelicht in de pers. Maar ja, in Nederland kennen we geen echte kritische pers meer, in die zin dat de pers schrijft wat de overheid wil horen, daar heeft de strijdkreet van Bush “wie niet voor ons is is tegen ons” wel voor gezorgd.
Of de “vrije pers” schrijft juist niet over wat de overheid niet wil horen. We horen in Nederlandje juist niet over de ontwikkelingen in Amerika dat zich aan de vooravond bevindt van een algehele cannabis
legalisatie.

Net als de Berlijnse muur die plotseling viel zou het zomaar kunnen dat alle Amerikaanse staten (nu al 14 stuks) ineens een medische marihuana wetgeving aannemen.
We horen nauwelijks over het dagelijkse legalisatie debat in de Verenigde Staten waar Obama onlangs nogmaals federale politie en de DEA heeft bevolen om mediwiet patiënten met rust te laten en zich te concentreren op de bestrijding van grootschalige illegale teelt.
In Engeland heeft de regering Professor Nutt ontlagen, voorzitter van een wetenschappelijk commissie die de regering moet adviseren op het gebied van drugs. Net als onze minister Klink, die ook niet luisterde naar wetenschappelijk advies en paddestoelen verbood, werd in Engeland ook niet naar wetenschappelijke adviezen geluisterd en cannabis bijvoorbeeld als een gevaarlijke klasse B drug gekenmerkt. 

De professor ging echter zover dat hij publiekelijk de waarheid ging vertellen, legale drugs zoals alcohol, nicotine en medicijnen waren vele malen gevaarlijker als cannabis en XTC en dat was nou net niet de bedoeling! Wie niet voor ons is, is tegen ons, de “nutty” professor werd direct op staande voet ontslagen!

Een paar dagen geleden kreeg ik een TV ploeg van de BBC op me af. Alle wiet noemen ze daar in Engeland Skunk, die is sterker dan vroegere soorten en dús gevaarlijker, is het bangmakende verhaaltje. Omdat ik eigenaar was van de eerste coffeeshop in Amsterdam, in 1984 de eerste Skunk heb zien groeien en verkocht, werd om mijn mening gevraagd. Ik lachte de interviewer toe; “ach joh, in Nederland roken we nauwelijks Skunk, maar allerlei nieuwe soorten die veel beter zijn. Skunk is net als de volkswagen kever, volkomen ouderwets, maar ja, als je een Trabantje gewend bent vind je een Volkswagen kever al heel wat”, probeerde ik het verschil duidelijk te maken.

“En wat heeft U dan te zeggen tegen de voorstanders van de War on Drugs back home, de politici en de politiemensen, who see cannabis as a gateway to other drugs ”, vroeg de interviewer in de hoop op een sappige quote. Ik was een beetje stoned, het gezeur een beetje zat en lachte naar de camera. “ OK ik geef het toe, jullie drugsbestrijders back home hebben helemaal gelijk”, zei ik terwijl ik strak in de lens keek, “Inderdaad, cannabis veranderd de mensen, alleen, de hele wereld is al veranderd, ik heb de wereld sinds 1968 drastisch zien verbeteren, alles is kleuriger, losser en fleuriger geworden. Jullie drugs bestrijders zijn gewoon te laat, ze hebben de War on drugs compleet verloren! Historici zullen drugsbestrijders straks als losers en fanatici wegzetten in de geschiedenis boekjes, zo iets als de vroegere communisten vreters. War on cannabis is not over yet, but it is lost, that’s for sure”!

Wernard Bruining, Tiel 5 November 2009

Mediwiet.nl

Wernard Bruining

Wernard Bruining

Wernard Bruining bedacht 2009 het concept van verdunde wietolie en in 2013 introduceerde hij verdunde CBD olie in Nederland. Tegenwoordig wordt verdunde CBD-olie overal te koop aangeboden, compleet met wietblaadjes op het etiket. Wietolie maakt zelfzorg wel heel eenvoudig en dat reduceert dan weer het aantal bezoekjes aan een huisarts.

In 2022 introduceerde Wernard Wondere Wietolie. Een mengsel van 20 ml CBD olie en een druppel THC die 500x verdund wordt. Van dit mengsel is slechts een druppel WWW in de ochtend meestal genoeg voor een hele dag minder last van pijn, ADHD, Tourette, Tremor en nog veel meer. Wietolie is extreem veilig, nauwkeurig te doseren en aan cannabis is in 10.000 jaar nog nooit iemand overleden.

Je kunt zijn 4 websites en 3 FB pagina’s vinden op www.mediwiet.nl