Over forward looking people en backward looking people

Het volk heeft gesproken! Proposition #19, dat regulering beoogde van de teelt, verkoop en consumptie van cannabis in Californië is niet aan genomen! De uitslag was 46% voor en 54% tegen. Jammer of gelukkig niet, maar hoe is dat zo gekomen?

Het klinkt gek, maar als er iets is waar veel mensen bang voor zijn dan is dat verandering. Zou het zo kunnen zijn dat de kiezer in Amerika op het laatst terug geschrokken is voor de grote verandering die aanname van prop. #19 zou veroorzaken? Als prop. #19 was aangenomen, dan mochten counties (gemeenten) vergunningen uitgeven (lees verkopen) aan winkeliers om cannabis te verkopen en aan telers om die winkels cannabis te leveren. Burgers mochten in dat voorstel een ounce (29 gram) bij zich hebben in het publiek domein, terwijl ze thuis op 2,5m² mochten telen. Nadeel van de wet was dat een joint roken verboden bleef en zelfs strafbaar was als je dat deed in de aanwezigheid van minderjarigen. Je moest van de nieuwe wet dus in je eigen huis stiekem roken, zodanig dat je kinderen daarmee niet zouden worden geconfronteerd. En als je dat niet deed, dan liep je het risico dat je kinderen ‘in beslag’ zouden worden genomen door de kinderbescherming en in een tehuis geplaatst tot hun meerderjarigheid. Immers in Amerika is een nieuwe “repression industry” ontstaan die veel geld verdient aan het onderhouden van in beslag genomen kinderen op kosten van de staat. Prop. #19 bevatte dus enkele elementen die er bewust in waren gezet om tegenstanders ter wille te zijn. Dat zorgde voor veel weerstand onder pro-cannabisten die daardoor minder gemotiveerd waren om de deur uit te gaan om vóór de wet te stemmen.

Angst voor verandering

En hoe zit het dan met die angst voor verandering? Alle levende wezens van vlees en bloed: mensen, zoogdieren, vogels, vissen en zee-egels worden bestuurd door het endocannabinoïd systeem. Endo staat voor lichaamseigen, het is een stelsel van hormonen die lijken op de cannabinoïden die verder alleen in cannabis voorkomen. Dit endocannabinoïd systeem sluit aan op receptoren die overal in het lichaam aanwezig zijn, zoals in de hersenen, de maag, de lever en de nieren. Men onderscheidt twee soorten receptoren de CB1 en CB2 receptoren. Wetenschappers zijn er in geslaagd om muizen te kweken die minder CB1
receptoren in hun hersenen hebben. En wat bleek? Deze muizen zijn eerder bang en houden absoluut niet van verandering! Zet ze in een andere kooi en ze blijven bang in een hoekje zitten, bijten naar elkaar en naar de handen van de verzorgers. Dr. Robbert Melamede onderscheidt zelfs twee menstypes, op basis van de CB1 e receptoren: de forward looking people, de flips en backward looking people de blips. De flips hebben in verhouding meer CB1 receptoren in hun hersenen en zijn meer geneigd om vooruit te kijken, risico’s te nemen en zijn eerder in staat om nieuwe ideeën te vormen en te omarmen. De blips hebben juist minder CB1 receptoren en zijn geneigd naar het verleden te kijken. Blips zijn bang voor allerlei zaken en huiverig om nieuwe ideeën aan te nemen. Blips reageren ook snel agressief op gebeurtenissen, willen die voorkomen, onderdrukken en als het even kan zelfs verbieden.
Als je met die mens- indeling naar de maatschappij kijkt, dan herken je al snel de beide menstypes. De flips vind je in kringen van creatieve, progressieve mensen, van wie een relatief groot deel cannabis gebruikt. De blips zijn mensen die wijzen op bijv. een duizenden jaren oud boek en vinden de regels en normen die daarin staan zoals ‘het hoort’. Het zijn mensen die zijn voor strenger straffen, vinden dat Nederland vooral ‘blank’ moet blijven en dat de gulden moet terug komen. Deze mensen zijn doodsbenauwd voor verandering, net als de bange muizen. Het zijn mensen die zwaar tegen cannabis zijn, omdat ze bang zijn voor de verandering die het gebruik daarvan veroorzaakt. Immers, je kunt elke dag een glas wijn drinken en er gebeurt je niet veel, maar als je elke dag een joint rookt, word je op den duur toch echt een ander mens! Doodeng voor blips! Cannabisgebruik staat voor hen voor verandering en dat is nou net waar ze bang voor zijn en dus niet willen.

Scary!

Wat er in Californië gebeurde was dat de blowende flips in slaap gesust werden door de decriminalisering van cannabis een maand vóór de stemming over prop. #19. In die nieuwe regeling wordt het bezit van een ounce nog slechts gezien als een overtreding met een maximale straf van $100,-. En je weet hoe het is met blowers, het zijn geen mensen die in verontwaardiging de straat op rennen als dat niet absoluut nodig is. Ook de rare regeltjes over niet blowen in nabijheid van kinderen droegen niet bij tot enthousiasme om vóór te gaan stemmen. De blips daarentegen werd de stuipen op het lijf gejaagd door de media, die bijna dagelijks spraken over de op handen zijnde legalisering van cannabis, de financiële voordelen, maar ook het feit dat er minder werk zou zijn voor de repressie- industrie, die ontzettend veel geld verdient aan het opsluiten van mensen. In de
US zit meer dan de helft van alle gevangen opgesloten wegens drugs. En dat zou allemaal veranderen… scary!
Een combinatie dus van stonede gemakzucht bij de cannabisten en instinctieve angst voor verandering bij de conservatieve geesten deed prop. #19 de das om. Maar daarom niet getreurd, in 2012 is de volgende gelegenheid om opnieuw een voorstel tot regulering van cannabis in stemming te brengen, de campagne daarvoor is inmiddels al in Amerika begonnen. De volgende keer moet het lukken!

Ik hou van Holland

Voor Nederland betekent dit dat de blips nog even kunnen doorgaan met het opvoeren van de repressie en dromen over een samenleving net als vroeger, toen er nog geen cannabis was. Lekker gezellig samen rond de kachel en mens erger je niet of ganzebord spelen met zijn allen! Of TV kijken naar ‘ik hou van Holland’ met die leuke blonde Linda de Mol, samen met ‘bekende’ Nederlanders en dan de handjes omhoog en meezingen op simpele liedjes die ‘we’ allemaal kennen! Toch zullen de blips op den duur worden weggespoeld door de nieuwe tijd. De flips zijn als menssoort in opkomst en dat is nodig ook, want de nieuwe tijd vereist juist dat de mensheid komt met nieuwe oplossingen en daarvoor moet je bij de flips wezen die hun CB1 receptoren vaker durven kietelen met stimulerende stofjes! Dus beste flips, steek er nog een op en doe wat met die ideeën, maak gebruik van je Goddelijk vermogen om iets te scheppen. De mensheid zit erop te wachten! Op de blips na dan, die zitten bibberend in hun hoekje, gedragen zich agressief en zijn bang voor van alles en nog wat, zoals buitenlanders met ‘andere’ religies en kleine vrouwtjes met een enge doek over hun hoofd. Foto

 

Wernard Bruining, Tiel, 13 November 2010

Wernard Bruining
Wernard Bruining

Wernard Bruining bedacht 2009 het concept van verdunde wietolie en in 2013 introduceerde hij verdunde CBD olie in Nederland. Tegenwoordig wordt verdunde CBD-olie overal te koop aangeboden, compleet met wietblaadjes op het etiket. Wietolie maakt zelfzorg wel heel eenvoudig en dat reduceert dan weer het aantal bezoekjes aan een huisarts.

In 2022 introduceerde Wernard Wondere Wietolie. Een mengsel van 20 ml CBD olie en een druppel THC die 500x verdund wordt. Van dit mengsel is slechts een druppel WWW in de ochtend meestal genoeg voor een hele dag minder last van pijn, ADHD, Tourette, Tremor en nog veel meer. Wietolie is extreem veilig, nauwkeurig te doseren en aan cannabis is in 10.000 jaar nog nooit iemand overleden.

Je kunt zijn 4 websites en 3 FB pagina’s vinden op www.mediwiet.nl