Ik had in 1979 een beeld voor ogen van een vredesduifje met een wietblad in zijn bek. Het duifje moest er uitzien of het gebruikt werd voor een poststempel. Dus een beetje simpel en naief. Het eerste duifje dat voor me getekend werd zie je links. De kunstenaar had echt zijn best gedaan om een mooie duif te tekenen en dat was nou net niet de bedoeling!   
Toen ontmoette ik zo rond 1980 Frans Bartels een advertentie ontwerper (Design group Bartels) die wat ouderwets en simpel ogende tekeningen kon maken.
Hij tekende voor mij het perfecte duifje!
 
Het Frans Bartels Duifje werd voor het eerst gebruikt op de zaaipaketten die ik in 1981 maakte voor onze Lowlands Seed Company (voorzitter Kees Hoekert). In de doos zaten biologische meststfoffen waaronder een flesje visemulsie, een zakje zaad van Old Ed en een gele instructieposter waarop voor het eerst in het Nederlands de Sinsemilla kweektechniek werd beschreven.
Uiteraard werd het duifje ook gebruikt op een zaadzakje van de Lowlands Seed Company. Het was daarmee het eerste zaad om Sinsemilla mee te kweken dat op de Nederlandse markt kwam. Toen ik deze zaden voor het eerst te koop aanbood in de de No1 headshop in de Damstraat wilde eigenaar John me  gelijk de deur uitgooien. Dat was wel zo schandalig, ik vroeg wel f1,- per zaadje! John gaf me woedend te verstaan dat als hij voor f25,- een zakje Indonesische wiet in de coffeehop kocht hij vele tientallen zaden zou hebben, voor niets! Het kostte me heel wat moeite in die tijd om mensen duidelijk te maken dat je uit deze zaden in Nederland een heel ander soort planten zou krijgen waar je een nieuw soort zaadloze wiet mee kon kweken, Sinsemilla. En het werd nog gekker als ik vertelde dat je deze nederwiet ook nog kon verkopen!. Nederwiet was in die tijd niets waard, vandaar de opschudding en het ongeloof.
Kees Hoekert en ik bedachten een ludieke actie. We kweekten plantjes uit het zaad van Old Ed en plakten daar een sticker op:  “goedgekeurd door de Lowlands Seed Company”. Je mocht immers wel een plantje goedkeuren was de gedachte? Gelukkig liet justitie ons met rust, men wist ook niet goed wat dat voor plantjes waren en was gewend aan de plantjes uit (vogelvoer) hennepzaad die de Lowlands Weed Company verkocht (indertijd een onderneming geleid door Kees Hoekert als directeur en  Robbert Jasper Grootveld als adviseur).
 
De goedgekeurde plantjes uit de nieuwe genetica werden jarenlang verkocht o.a. op het Waterlooplein en door Kees vanaf zijn boot. De mensen begrepen dat deze plantjes iets anders en iets bijzonders waren en betaalden graag f 5,- per stuk.
Ik ontwierp en bouwde in die tijd ook wat volgens mij de ideale tafelvoetbalkast was. Om de bal te kunnen zien op het speelveld moet een voetbal kast relatief laag staan en krijg je het beeld van volwassen mensen die moeten bukken over een apparaat dat doet denken aan een kinderspel. Dat bukken is ook doodvermoeiend. Door de lagers waar de speelstangen doorheen gaan in kantelen (Battlements) te plaatsen kon je tussen de kantelen door de de bal goed zien. Daardoor kon de kast hoger op zijn poten staan en kon je met gestrekte rug spelen. De kantelen liet ik terugkomen in het logo. Het duifje kreeg als achtergrond een rood hartje
Toen ik in 1985 Positronics opende was dat de eerste growshop in Europa. Ik verkocht alles voor de kleinschalige biologische thuisteelt. Om grote moneygrowers buiten te houden richtte ik de Sinsemilla Fanclub op en deed in principe alleen zaken met leden. Uiteraard wilden moneygrowers geen lid worden omdat ze dan met naam en adres geregistreerd moesten worden en dat was nou net mijn bedoeling! ik verkocht ook stekken of klonen en voorzag dat daar in de toekomst problemen mee zouden komen. Toen justitie uiteindelijk  in 1995 een inval deed en ruim 10.000 stekken en moederplanten in beslag nam kon ik aanvoeren alleen stekken te verkopen aan kleinschalige kwekers en liet justitie me verder met rust! Het duifje kreeg als achtergrond een rood wit blauw gekleurd hartje
Zo ziet het duifje er tegenwoordig uit, ik heb er twee slogans aan toegevoegd dat wel. Ik ben er van overtuigd dat de wereld er een stuk beter op wordt als industriële hennep in de toekomst het basis gewas wordt voor een groene maatschappij.  En als de mensen met enige regelmaat daarbij een jointje (mogen) opsteken zijn we ook een stuk van die ellendige agressie kwijt, peace!
De naam Positronics wordt tegenwoordig nog in leven gehouden in Spanje door El Punto er es tu
   
Het duifje is nu volkomen een moderne abstractie  geworden, ……… 
El Punto verkoopt vrouwelijke zaden aan kenners en liefhebbers van kwaliteit.
   
Mijn grote vriend Mo van Mokum TV deed ook een duif in het zakje en maakte een mooi logo voor de Rooms Katholieke Cannabis Bond, een geheimzinnig clubje met een mooi logo! Een leuke site ook die Mokum TV, klik hier ….
Wernard Bruining
Wernard Bruining

Wernard Bruining bedacht 2009 het concept van verdunde wietolie en in 2013 introduceerde hij verdunde CBD olie in Nederland. Tegenwoordig wordt verdunde CBD-olie overal te koop aangeboden, compleet met wietblaadjes op het etiket. Wietolie maakt zelfzorg wel heel eenvoudig en dat reduceert dan weer het aantal bezoekjes aan een huisarts.

In 2022 introduceerde Wernard Wondere Wietolie. Een mengsel van 20 ml CBD olie en een druppel THC die 500x verdund wordt. Van dit mengsel is slechts een druppel WWW in de ochtend meestal genoeg voor een hele dag minder last van pijn, ADHD, Tourette, Tremor en nog veel meer. Wietolie is extreem veilig, nauwkeurig te doseren en aan cannabis is in 10.000 jaar nog nooit iemand overleden.

Je kunt zijn 4 websites en 3 FB pagina’s vinden op www.mediwiet.nl