Er zijn twee soorten politici, de goed guy’s, zij de het volk hoop geven en de bad guy’s, zij die het volk bang maken en daar zo hun eigen voordeel uit proberen te halen.

Nederland heeft de laatste jaren vooral te maken met de bad guy’s, de bangmakers. Vroeger waren hun dreigingen: de Russen, de atoombom, de Chinezen, de oliecrisis en de zure regen, tegenwoordig zijn dat buitenlanders en asielzoekers, terroristen, moslims, jongeren, Co2 en o ja, natuurlijk nog steeds DE DRUGS! Er zijn ook twee soorten politici, in te delen naar daadkracht, zij die niets doen, pappen en nathouden en zij die constant om een spoed vergadering roepen en willen dat e.a. nu echt kei en keihard wordt aangepakt. Samen vormen deze twee categorieën politici een dodelijke mixture. De bangmakers roepen de angstbeelden op, de daadkrachtigen roepen dat er nu echt iets aan moet gebeuren en de rest maakt door voortdurend beslissingen te ontwijken en zo beslissingen te voorkomen de dreigingen waar. Over de terroristen zal ik het maar niet al te veel hebben, we gaan tegenwoordig allemaal gebukt onder allerlei maatregelen die van Nederland het land hebben gemaakt met de meeste overheid repressie en het hoogste aantal telefoontaps. We lopen tegenwoordig allemaal alleen over straat voorzien van een legitimatie, ook wel een ausweiss of oormerk genoemd. En dat terwijl er in ons land nog geen rotje is afgegaan. Er zijn altijd wel politici te vinden die bereid zijn om zelf dreiging te creëren door beledigingen te roepen onder het mom van vrijheid van meningsuiting. DRUGS! dan maar. Altijd een lekker onderwerpje voor politici en media, de meeste mensen hebben daar de ballen verstand van, de politici incluis dus dat lult lekker een slag in het rond. Je kunt het ongestraft hebben over arme jongeren die hun toekomst als nuttige slaaf vergooien door te blowen, te slikken en te zuipen. Dus DRUGS! moeten we wel kei en keihard aanpakken, daar mág niemand op tegen zijn! Dus we gaan jongeren op de huid zitten, die hebben toch nog geen stemrecht. Wat is er nou mooier als drugs gebruikende jongeren met een veronderstelde moslim achtergrond wiens voorouders uit een ander land kwamen als politieke scare target te nemen? Dus meer repressie naar de cannabismarkt toe, de prijs lekker opdrijven en dan met gespeelde verontwaardiging constateren dat het aantal broodkwekers nu toch echt wel de spuigaten uitloopt. Dat moeten we toch wel kei en keihard aanpakken? Dáár moet je wel voor zijn hé? Terwijl het verbod de hoge prijs creëert en dus ook de grootschalige illegale teelt financiert. Ware er geen verbod dan zou de wiet in de coffeeshop €4,- kosten en wordt er nauwelijks meer onder lampen gekweekt. Maar je kunt niet ongelimiteerd doorgaan met het verhogen van de repressie, dan keert de wal het schip. In den lande zijn sommige politie korpsen nu al de helft van hun tijd bezig met het bestrijden van de illegale hennepteelt. In Amsterdam besloot het politiekorps op eigen houtje om ook aan die trend mee te doen en verspreidde vorig jaar huis aan huis dure foldertjes waarin mensen werden opgeroepen hun buren te verlinken als het vermoeden bestond dat die wiet kweekten. “We komen áltijd en direct” beloofde het foldertje gretig. Nou dat hebben de burgers van Amsterdam geweten! Het aantal overvallen op gewone burgers en kleine winkeliers is angstaanjagend gestegen, want daar heeft oom agent geen tijd meer voor hé? Zoals te doen gebruikelijk wordt er dan door sommigen geroepen dat die trend nu ook weer kei en keihard moet worden aangepakt, maar dat gaat ze niet lukken, te druk met DRUGS! De gewone burger betaalt de prijs, je kunt nu gewoon dagelijks op straat en zelfs in je eigen woning worden overvallen door gewapende idioten. Die jongeren hangen niet meer stoned elke dag in een coffeeshop, daar hebben we ze nu net uitgejaagd, maar lopen gefrustreerd en agressief over straat, vervuld van haat en nijd jegens een systeem in een benepen landje dat hun eigenlijk hier helemaal niet wil hebben. En ik kan me dat eigenlijk heel goed voorstellen, als je als kansarme jongere wordt
afgekeurd simpelweg om wie je bent, jong, moslimachtergrond en je vader kwam niet van hier. Terugsturen naar het land waar hun vaders ooit vandaan komen roept het verkeerd soort politicus dan, nou dan krijg je er als kansarme jongere gegarandeerd de pest in en denk je als vanzelf aan iets of iemand mollen! En de politie? Die komt met voorstellen die nog meer geld kosten, helikopters en scanners waarmee mensen op straat (ongezien) gescand kunnen worden. De anti misdaad industrie wrijft zich in de handjes.

En vanwaar nou mijn hoopvolle conclusie? Als de gewone burger gewoon thuis of op straat kan worden overvallen stort het systeem in. Dan vluchten mensen met geld de stad uit, gaan niet meer winkelen in het centrum, dan komt het economisch leven tot stilstand. Dan zal de politiek een keuze moeten maken, repressie van drogredenen zoals DRUGS! of politie vrijmaken voor eigenlijke politietaken. Gewoon weer patrouilles op straat en in de wijken. Dat kan alleen als ze de heksenjacht op schimmige gevaren zoals DRUGS! opgeven.

In Amerika dendert de trend richting legalisatie voort, er zijn daar al ruim 1000 coffeeshops en er worden dagelijks nieuwe geopend. Obama, zelf ooit een blower heeft federale politie verboden nog langer mediwiet patiënten en hun shops lastig te vallen. Op 10 november 2009 heeft de AMA, de machtige American Medical Society voor het eerst in 72 jaar erkend dat cannabis medische en therapeutische waardes heeft. En in Amerika zijn medici de hogepriesters van het systeem hé? De hogepriesters geven in wezen als signaal af dat zij het verstandige drugsbeleid van Obama steunen. Je hoeft dus geen profetische gaven te hebben om te voorspellen dat als Obama voor een tweede ambtstermijn herkozen gaat worden, zoals bijna alle Amerikaanse presidenten, hij als volgende stap komt met een regulering van de aanvoer naar de dan inmiddels duizenden mediwiet clubs en dispensaries. In Nederland gebeurd alles 5jaar later, we moeten dus misschien nog 8 jaar zuchten onder de staats terreur die DRUGS! bestrijding heet, voor het ook hier allemaal gaat veranderen.
Tot die tijd zal er nog wel regelmatig geroepen worden dat er nu toch echt kei en keihard moet worden opgetreden, zullen een aantal rechtse kreten door CDA en VVD worden overgenomen om de PVV de wind uit de zeilen te nemen en is het maar het beste om als blower op D’66 te stemmen. Niet dat dat veel zal uitmaken, we hebben dat al eerder gezien met dat clubje, maar het zal ons wat meer tijd geven tot over 8 jaar ook hier een eind komt aan de War on Cannabis. “ Alles sal reg kom”, zeggen de Zuidafrikaners dan en ook daar is een eind gekomen aan de oorlog van de blanke man tegen alles wat anders is als hijzelf!

www.mediwiet.nl